Fotvård - Mycket fakta och information om Fotvård


Fotvård

Fotvård

Fotvård är en vanlig skönhetsbehandling som ibland kan vara samma sak som pedikyr. Syftet med fotvården är att fötterna ska återfå sin lena mjuka smidiga hud som de hade när man föddes.

En fotvårdsbehandling hos en duktig fotvårdsterapeut går ut på att göra fötterna mjuka genom dels mekanisk bearbetning av valkar och förhårdnader men även att ågärda felaktig och värk som kan finnas på grunda av t.ex. nageltrång. Många som går till en fotvårdsspecialist upplever skillnaden så stor att det återkommer regelbundet och nästa blir beroende av den underbara känslan av mjuka sköna fötter efter genomförd fotvård.Fotvårdsbehandlingar

Ett besök på fotvården kan innebära många olika typer av behandlingar och fotvårdsterapeuten kan behandlingar De som nästan alltid ingår vid en fotvård eller pedikyr är:

Fotvårdsbehandlingar
  • Börjar med ett varmt fotbad med eventuellt lite salt för att göra fötterna mjuka och få yttersta hudlagren lättbearbetade.
  • Mekanisk bearbetning av förhårdnader med en manuell fotfil eller en lite elektrisk fotfil som roterar med hög hastighet.
  • Fotterapeuten fortsätter fotvården med bearbetning av liktornar och fotvårtor
  • Bearbetning av nageltrång och klippning och filning av naglarna
  • Målning av naglarna (gäller främst kvinnor men förekommer även band män)